Az ingatlanpiac sötét lovagjai

Otthontalanító

Otthontalanító

Meghívó az ingatlanpiac sötét bugyraiba

Otthontalanító - 1. rész

2019. december 22. - OttHontalanító

1. rész

Ha csak 1 perced van:

8 MONDAT ARRÓL, MIRŐL SZÓL EZ A BŰNÜGYI TÉMÁJÚ, LELEPLEZŐ BLOG

Pechünkre 2015-ben adtuk el pesti lakásunkat, mert akadálymentesre lett volna szükségünk helyette. Mikorra a vételárat megkaptuk, az ingatlanárak hirtelen emelkedni kezdtek, ezért egy ingatlanközvetítő rábeszélésére egy másik cégen keresztül vettünk egy ingatlant, amit még tehermentesíteni kellett. Csakhogy a cég, amely ezt az ingatlant hirdette, becsapott és elsikkasztotta a pénzünket, és ennek érdekében rengeteg trükköt alkalmazott. Ebben a csalásban jelentősen megkönnyítette a dolgát egy ügyvédnő is, aki okiratot szerkesztett a pénz átadásáról és akinél a "vételár" elvileg ügyvédi letétben volt (ez elvileg jogi garanciát jelent a pénz biztonságára, cél szerinti felhasználására). Az ügyvédnő azonban ki akar bújni a felelősségre vonás alól azzal az abszurd és jogellenes indokkal, hogy szerinte ő csak (egy semmit sem érő) jegyzőkönyvet írt. A bűnöző ellen a szerződéskötés időpontjában már 3 hónapja feljelentés volt a rendőrségen, de ő mégis évekig tovább végezhette káros tevékenységeit, csalásait, sikkasztásait... Néhány áldozatát a hajléktalanság, kilátástalanság szélére sodort ezzel. Az én hátteremet, egzisztenciámat is megsemmisítette, erről szól ez a VALÓS történet.

 

Ha van még időd (kérdéseid), OLVASS RÓLA BŐVEBBEN, vagy TÉRJ VISSZA KÉSŐBB!

 

Kedves Olvasó!

Úgy is írhattam volna a megszólítást, hogy "Kedves Idegen!" vagy "Kedves Vendég!", mert amikor "megpillantottalak", reméltem, hogy az ingatlanpiac sötét bugyraiban Te is csak idegenként, kíváncsi személyként mozogsz, amint én is. Nekem ugyanis nem ezek a sötét útvesztők, csapdák és kiskapuk jelentik az otthonomat. Egyáltalán nem. Szeretnék innen kijutni. De sajnos az élet úgy hozta, hogy 2015-ben, akaratom ellenére belecsöppentem ebbe a labirintusba, így némileg már kezdek eligazodni benne. Vannak viszont ebben a sötét labirintusban Házigazdák, akik nagyon is otthon érzik magukat a fertőben, kifejezetten szeretnek itt élni, sőt, élvezik, hogy a zavarosban halászhatnak, lehetőleg minél nagyobb pénzeket...

---> ha a lényeget akarod elolvasni (in medias res), akkor ---> ugorj a Lényegretörőknek alcímhez

A blog tehát alapvetően az ingatlanpiac üzérkedőinek leleplezéséről, néhány rafinált módszerükről, ravasz csapdáik ismertetéséről fog szólni. De nem csak erről. Lesz benne szó az őket segítő, nekik asszisztáló ügyvédekről, kifinomult pszichológiai hadviselésről, nyomásgyakorlásról, valamint az áldozatok személyes tragédiáiról is. Ahogyan én éltem meg a dolgokat, amik az én személyes tapasztalataim, testközelből. Arról is szó lesz, hogy a jóindulat, a pozitív hozzáállás miként torkollhat adott körülmények mellett saját ingatlanunk elvesztésébe. Sőt, az állami ellátórendszer és a szociális háló hibáiról, a segítségnyújtás ellehetetlenítéséről, és a szociális bérlakások kiosztásának visszásságairól is szó lesz.

Úgy döntöttem, elszegődök idegenvezetődül ebben a labirintusban. Szóval most, hogy puszta kíváncsiságból kinyitottad ezt a recsegő faajtót, a Kíváncsiság ajtaját, amely az igazságot és a hazugságot elválasztja, sajnos már nem csukhatod be. Jóérzésű emberként természetesen azonnal visszacsuknád az ajtót, de már nem teheted. A vákuum beszippant és az ajtó bezárul mögötted. A szemednek is alkalmazkodnia kell a sötétséghez és ehhez időre van szükség. Egyetlen reményed a jó szándékú idegenvezetőd lesz, aki persze szintén nem önszántából van itt. Én vagyok az. Én egy remekül álcázott csapóajtón keresztül pottyantam le ide. Van nálam egy fáklya, amivel némi fényt deríthetünk majd a dolgokra, megvilágíthatjuk a törvénykönyv szövegét, amit odalent vastag por és homály fed. A lentieket ugyanis nem érdekli a Törvény. Végső célunk az lesz, hogy azt az ajtót, amin bejöttél, ami beszippantott, ezt végre belülről is ki tudjuk nyitni és beáradjon az igazság fénye ebbe a sötét labirintusba. Kalandozásaink során nem fogsz törpékkel, óriásokkal, koboldokkal, manókkal vagy varázslókkal találkozni. De fogsz sok mindenki mással: olyanokkal, akik szintén ki akarnak jutni innen és van náluk fáklya. Viszont fogsz találkozni az itt lakókkal: a Házigazdákkal, vagyis Ellenérdekelt Felekkel is: ők lehetnek rafinált hazudozók, nagy dumás üzletemberek, és identitászavaros, nyers ügyvédek is stb. Ők a sötétség lovagjai. Az ő érdekük az, hogy az ajtó zárva maradjon és lehetetlen legyen kijutnunk innen, vagy fényt árasztani a labirintusukra.

A monda szerű felvezetés ellenére itt nagyon is valós, megtörtént eseményekről, tényekről van szó. A történet főleg Budapesten, és Érden, egy ügyvédnél játszódik. Az idő kerekét 2015-ig kell visszaforgatnunk. Ha érdekel az igazság, ha szeretsz gondolkodni, vagy ha egyszerűen - praktikus okokból - szeretnéd megóvni magadat vagy szeretteidet attól, hogy ők is áldozatok legyenek, akkor tarts velem. Vagy, ha csak szimplán kíváncsi vagy, esetleg együttérző, akkor is. Megígérem, lesz rá okod...

 

OTTHONTALANÍTÓ

 

Van ugye nálunk az a bizonyos Otthonteremtő program. Ezt már sokan ismerjük, vagy legalábbis hallottunk már róla. Most bemutatom Neked az érme másik oldalát: az Otthontalanító programot! Voilá! Mert hogy - "hála" a bűnözői köröknek, a megvehető embereknek - ilyen is van. És nagyon is aktívan működik, sőt virágkorát éli ez a bűnös program...

Miért ez a blog címe, hogy "Otthontalanító"? Hmmm. Nos azért, mert a történet olyan emberekről, családokról szól, akiknek már volt saját otthonuk. Nem csak lakásuk, otthonuk. Berendezési tárgyakkal, bútorokkal, örökségekkel, amikhez emlékek, élmények kötődtek. Egykoron volt hová haza menniük. Ők tehát nem befektetők, akiknek a lakás egy sokadik ingatlant jelentene, hanem az egyetlent. Amit talán örökségül adnának tovább, ha úgy alakul.

 

Kedves Olvasó, hadd meséljek most el Neked egy szomorú, de annál igazabb, valósabb történetet, amelyet maga az élet írt. Akár Veled is megeshetett volna. Bárkivel. De velem, velünk történt meg. Leírom, mert kikívánkozik belőlem. Leírom, mert valahol megtalálható kell legyen az igazság. Leírom, hogy Te mostantól kezdve védve legyél minden hasonló ármánykodástól, cselszövéstől.

 

LÉNYEGRETÖRŐKNEK

 

Hogy miről fogok mesélni Neked? Ez a blog alapvetően egy trükkös ingatlanpiaci csalássorozat bemutatásáról szól - főként az áldozatok szemével, de azért sok objektív ténnyel, bizonyítékokkal. Le fogom rántani a leplet a megtévesztő féligazságokról és hazugságokról. De nem csak ez lesz a blogban.

Írni fogok arról, hogy a sok ingatlanpiaci "bába" között hogyan vész el végül a "gyerek", vagyis az ingatlan. Hiába bábáskodik (jól vagy rosszul - ezt most hagyjuk) ugyanis az ingatlanközvetítőtől kezdve a földhivatalon át az ügyvédig mindenki, a lakás mégis el fog veszni. Pont. Az a lakás, ami valaki(k)nek egyetlen otthona, biztosnak hitt háttere, menedéke, egzisztenciája...

 

Sok érdekességről szó lesz még. Kedvcsinálóul:

- Hogy történhet meg az, hogy jóindulatod, pozitív hozzáállásod is hozzájárul az otthonod elvesztéséhez, tragédiádhoz?

- Elemezni fogom a 2010-es évek közepén beindult ingatlanár-emelkedés hatásait egy különleges vásárlói csoport gyors döntéseire nézve

- Érdekes személyiségek: a "nagydumás üzletember" és az identitás- és memóriazavaros ügyvédnő esete - aki az első jelenetben segítőkész tündérként tűnik fel, majd később lelepleződik

- Biztos, hogy az ügyvédem az én ügyemet védi?

- Hogyan lehet valakit pszichés nyomás alatt tartani, kvázi "zsarolni" (hétköznapi szóhasználatban) egy ingatlannal kapcsolatos okiratkészítés során?

- Végrehajtási eljárás során eladásra kerülő ingatlanoknál teljesen biztos, hogy csak a régi tulajdonos az áldozat? (Na, ez egy izgalmas kérdés... Elöljárójában: SOHA NE ÁLTALÁNOSÍTS!)

- Szó lesz arról is, milyen óriási hibák, igazságtalanságok vannak az önkormányzati bérlakásrendszerben...

- Írni fogok még a jogi érdekérvényesítés nehézségeiről, az igazság útjába gördülő óriási akadályokról

- Lerántom a leplet egy tv-s tudósítás hírhamisításáról is, valamint arról, milyen alkukat kellene megkötni ahhoz, hogy a média érdemben foglalkozzon egy üggyel

 

MIÉRT IS ÍROK ÉN ERRŐL AZ EGÉSZRŐL?

- Azért, hogy Te, kedves Olvasó ne ess ugyanebbe a csapdába, mint én.

- Azért, hogy az igazság valahol felszínre törhessen és teret kapjon.

- Azért, hogy ne kelljen ezerszer újra és újra szóban elmesélnem ezt a történetet.

 

Minden bejegyzésem végén - ha sikerül találnom - igyekszem levonni a tanulságokat. Íme az első:

TANULSÁGOK:

- Légy nagyon óvatos! Ha azt hitted, hogy óvatos vagy, akkor még háromszorozd meg!

- Ne kapkodj, se eladással, se vétellel, se ígérettel!

- Kérj segítséget!

- Tudd, hogy létezik egy (illetve több) bűnözői kör, akiknek akár ügyvédek is készek segíteni!

 

Izgalmas a menü? Amint ismered a mondást, a legdurvább történeteket maga az élet írja. Az esetünkben is ez történt... Mindezt megkapod tőlem, első kézből, hitelesen. Ha kíváncsi vagy, tarts velem legközelebb is!
(A 2. és a 3. rész megjelenése: dec. 23. és 24. Ezt követően hetente 2 alkalommal, minden kedden és pénteken fogok a történetből újabb írásokat feltenni. Köszönöm, hogy elolvastad és ha megosztod a blogot, azt is!)
.
Kövess, lájkolj bennünket és ha teheted,oszd meg a bejegyzéseinket facebook-on is! Köszönöm!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthontalanito.blog.hu/api/trackback/id/tr9015362224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása