Az ingatlanpiac sötét lovagjai

Otthontalanító

Otthontalanító

Felszámolás alatt a közvetítő - Akkor ez az egész brancs egy maffia?

2020. március 06. - OttHontalanító

17. rész

 

Idén január vége felé kíváncsiságból újra ránéztem a cégnyilvántartásban, hogy mit látok az ingatlanközvetítő cégéről. Arra a cégre gondolok, amellyel először kapcsolatba kerültem, és amelynek a munkavállalója a csaló M. Sándor cégéhez közvetített ki. És láss csodát! "Felszámolási eljárás alatt..."

És ez még nem minden. Van még hozzá egy kis adalék. Többször is jeleztem írásban a közvetítő cég felé, hogy a közvetítési díjat visszakérem, hiszen nem egy valós tranzakcióhoz segítettek hozzá, hanem egy csalóhoz közvetítettek ki. Vagyis ők sem szűrték ki, hogy kikkel is állnak üzleti kapcsolatban.

T. Péter, ennek a cégnek a munkavállalója kivételesen abszolút korrekt volt velem, hiszen az ő rész-jutalékát visszafizette nekem (48 ezer Ft-ot). Azonban a cég által benyelt további 192 eFt-ból egy fillért sem kaptam vissza.

Egyszer írtam a cégvezetőnek, aki állítólag az egészről nem tudott semmit, mert a szerződéskötés időpontjában más valaki volt a cég vezetője. Az új cégvezér állítólag nem kapott részletes információkat az elődjétől. Megígérte, hogy utánanéz a dolgoknak, és aztán utalni fogja a pénzt. Vártam pár hetet, nem történt semmi. Ismét jelentkeztem és láss csodát: ismét csak új vezetője volt a cégnek. Több mint gyanús, nem? Nincs arra pénzem, és időm, hogy minden cégvezetőnek újra ajánlott - tértivevényes levelet írjak, bizonyítékokat fénymásoljak stb. Bejelentkeztem a cég felszámolójánál, aki "megnyugtatott": valószínűleg ebben a cégben sem fognak elég pénzt találni a hitelezői igények kielégítésére. A magyar cég utolsó vezetője pedig egy ukrán fiatalember... Talán egy nincstelen hajléktalan, ahogy az ilyenkor lenni szokott... (Semmi bajom a szegényekkel, nem félreérteni! Csupán azt akarom ezzel mondani, hogy nyilván oka van annak, hogy miért lesz egy koldusból cégvezető...)

Számomra ez az egész nagyon bűzlik: rövid idő alatt sok tulajdonos-váltás, akik (állításuk szerint) egymást nem informálják, míg végül felszámolás alá kerül a cég egy ismeretlen ukrán ember irányítása alatt...

NEKEM MÁR KEZD TISZTULNI A KÉP:

1.) Adott egy (magyar) ingatlanközvetítő cég, amely 2015-ben még korrektnek tűnt, de aztán véletlenül gyakori tulajdonos-váltásokon megy keresztül, míg végül szintén véletlenül felszámolás alá kerül egy ismeretlen külföldi ember vezetése alatt.

Ez a fenti ingatlanközvetítő cég "VÉLETLENÜL" pont egy csaló cégéhez közvetített ki.

2.) M. Sándor csaló cégének egész véletlenül nem sikerült a vállalt kötelezettségeit teljesíteni (soha nem is állt szándékában), hanem becsap kb. 100 embert, amíg végül a rendőrség le nem csap rá.

M. Sándor szintén "VÉLETLENÜL" pont olyan ügyvédnőt ajánlott (akivel állítólag összedolgozik), aki hajlandó a "normálistól eltérő módon dolgozni" (irányomban persze úgy kommunikálja a dolgokat, hogy minden jogszerű és tiszta).

3.) Az ügyvédnő véletlenül "elfelejti", hogy ügyvédként ügyfél-pénzt csakis letétként van joga kezelni, és elfelejti kötelességét, hogy ellenőriznie kellene M. Sándort, az állítólagos kollégáját.

 

Ezek alapján felmerült bennem a kérdés:

Hogyhogy nem akadt véletlenül egyetlen egy becsületes szereplő sem a 3 közül, aki megakasztotta volna ennek a negatív folyamatnak a kiteljesedését?!

Pedig elvileg a (viszonylag) korrekt cégek jóval többen vannak, statisztikailag kimutathatóan... De a kérdésem szerintem költői kérdés marad... Akiknek kellene, azok nem fognak rá válaszolni. A normálisan gondolkodók, és tiszta szívűek viszont tudják rá a választ... 

Szóval, én sok mindent elhiszek, de azt azért nem, hogy zsinórban ennyi minden véletlen csak negatív irányt mutasson. Három céggel, szervezettel, személlyel kerültem kapcsolatba az ügy során. Mind a három sumák volt. Egyik sem bizonyult egyenesnek, korrektnek, becsületesnek. A közbülső, M. Sándor pedig biztosan kapcsolatban volt az előtte és az utána szerepet vállalóval is. Ez számomra egy láncolat. A bűn láncolata. A bűnöző(k) kapcsolatai. A láncszemek pedig nem véletlenül kötődnek egymáshoz oly szorosan. Hanem érdekből. Összeköti őket a bűn és a tisztátalan úton szerzett pénz szeretete.

Mikor még nem tudtam arról, hogy az ingatlanközvetítő cég is sáros lehet, akkor büntető feljelentést tettem az ügyvédnő ellen ismeretlen tettes ellen, bűnsegédként elkövetett csalás és hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt. (M. Sándor ellen már korábban is voltak folyamatban feljelentések.) Most viszont már, hogy tudom azt, hogy az ingatlanos cégre is erősen rávetül a gyanú árnyéka, legszívesebben bűnszervezetben elkövetett csalásért jelenteném fel mindhármat. A bűnszervezetben való elkövetés súlyosbító körülmény. A problémám kettős. Kezdek belefáradni a rengeteg hasztalan írásba. A probléma másik része pedig az, hogy a nyomozóhatóság előtt a logika, az életszerűség sajnos nem bizonyíték. Én hiába raktam össze magamban logikusan a dolgokat, és hiába következtettem arra, hogy M. Sándor nem csak egyedüli elkövetője ennek a bűncselekménynek, ez az ügyészség vagy a bíróság előtt kevés lesz bizonyítéknak ellenük. Így lehet megúszni dolgokat.

Erős a gyanúm, hogy az ügyvédnő ezt a "piszkos munkát" - a pénz tőlem való megszerzését - nyilván nem ingyen végezte el M. Sándornak. Ugyan, miért is vállalt volna ingyen egy hajszálnyi kockázatot is?! A pénz egy részének visszacsorgatása tehát erősen sejthető, de erre vonatkozóan az elkövetők nyilván nem szolgáltattak bizonyítékot számomra. Bolondok is lennének így tenni.

Amiben elszámították magukat az az, hogy - részben anyagi, részben tájékozottságbeli okokból - nem számítottak arra, hogy én a jogos érdekeim érvényesítése érdekében képes leszek majd ellenük bármilyen módon is fellépni, megfelelő jogi lépéseket megtenni. Úgy tűnik, ezzel nem számoltak, ezt nem valószínűsítették. Ebben tévedtek. Remélem nagyot, de majd meglátjuk...

 

UGRÁS A KÖVETKEZŐ, 18. RÉSZRE (Még nem aktív.)

UGRÁS AZ ELŐZŐ, 16. RÉSZRE (Kattints ide!)

UGRÁS A TÖRTÉNET ELEJÉRE, AZ 1. RÉSZRE (Kattints ide!)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthontalanito.blog.hu/api/trackback/id/tr4815439960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása